In ziua disparitiei bebelusului, la opt etaje sub patutul unde dormea micutul, un el si o ea, sot si sotie, asteptau la coada la una din sectii pentru a fi examinati. Doamna intra in discutie cu o alta femeie aflata acolo si ii marturiseste ca vrea sa ia un copil. In acel moment, straina, uimita de cele auzite, ar fi intrebat-o: "De unde vrei sa iei un copil?". "Din salonul cu copii abandonati, acolo sunt o gramada!".

Marturia femeii a ajuns acum in dosarul politistilor care au reusit pe baza fiselor medicale sa stabileasca identitatea celor doi. La inchiderea acestei editii, o echipa a politiei se indrepta spre localitatea unde locuieste cuplul, urmand ca acestia sa fie interogati. Din declaratiile asistentelor, in ziua disparitiei s-ar fi plimbat pe holul sectiei de nou-nascuti un barbat. Anchetatorii incearca acum sa stabileasca daca acel om si sotul femeii doritoare de bebelusi sunt una si aceeasi persoana.

ASISTENTE SUSPECTE

Chiar aceste asistente care au oferit informatii constituie o a doua pista a politiei, fiind si ele suspecte. Parintii copilului sunt convinsi ca bebelusul lor nu putea fi scos din spital fara stiinta personalului medical. "Din experienta mea si din declaratiile asistentelor nu pot sa zic inca nici daca acestea sunt vinovate, dar nici daca sunt nevinovate, iar acest lucru nu il putem stabili decat cu ajutorul detectorului de minciuni. Testarea lor se poate face doar la 30 de zile distanta de la petrecerea evenimentului", ne-a spus seful Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, comisarul Georgel Enescu.