Acum patru zile, un copil de 2 luni a disparut din Maternitatea Craiova. A fost scos din spital fara ca nimeni sa observe. In vreme ce responsabilii pentru disparitia acestui bebelus paseaza vina de la unul la altul, parintii vor sa-si caute dreptatea in justitie

Parintii copilului sunt oameni saraci si bolnavi, obisnuiti ca autoritatile sa-si bata joc de ei fara sa poata reactiona, asa cum s-a intamplat atunci cand s-au dus sa-i scoata bebelusului certificatul de nastere. In loc de Cristinel Bogdan, numele dorit de parinti pentru baiatul lor, in acte a aparut simplu: "Ion". Parintii nu au protestat. S-au obisnuit repede cu ideea ca acum au doi copii cu acelasi nume, iar pe tata tot Ion il cheama. "Cand o sa vina acasa, o sa-i strig Ion al mare si Ion al mic", zice tatal, Ion Golovin. Dupa ce i-au furat numele copilului, aceleasi autoritati sictirite i-au anuntat intr-o seara ca bebelusul lor a fost rapit din maternitate.

OBSTACOLUL SARACIEI

Satenii spun despre Marinela Urata, mama copilului, ca nu o duce mintea prea mult, iar daca o lasi singura in Craiova nu poate sa se mai intoarca acasa. Omul cu care traieste este insa un barbat destupat la minte, dar, fiind orb, e si el dependent de ceilalti. Zice ca niciodata nu s-au gandit sa-si abandoneze copilul. Cei care s-au grabit sa-l declare abandonat pe bebelus sunt medicii si asistentele de la spital, cei care sunt considerati acum vinovati de nesupraveghere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.