Echipa de opt alpinisti care a pornit sa atace al treilea varf ca inaltime din Muntii Himalaya, Nanga Parbat, s-a intors acasa fara a-si atinge scopul. Ladislau Hathazi - unul dintre membrii expeditiei brasovene - a declarat, ieri, ca el si camarazii sai de drumetii n-au de gand sa se lase batuti si vor ataca din nou "Muntele Ucigas" peste un an sau doi. "Muntele nu pleaca de acolo, mai incercam si alta data. Baietii si-au propus sa incerce din nou peste un an sau doi. Au ramas cu oful ca nu au ajuns pe varf. Probabil ca eu nu ii voi mai insoti, dar nu o sa ne lasam batuti. Am avut ghinion cu vremea", a afirmat Hathazi.

Cat priveste partea organizatorica a expeditiei, Hathazi a sustinut ca expeditia a fost o reusita, dar ca a existat o serie de factori care au condus-o spre esec. Intrebat despre furtuna care i-a surprins la o altitudine de 7.000 metri pe doi dintre colegii sai - Szacs Imre si Torok Ianos, Hathazi a spus ca i-a luat prin surprindere deoarece prognozele meteo din Pakistan anuntau mereu vreme buna. Hathazi a mai sustinut ca "a fost un an mai turbat din punct de vedere al vremii", pentru ca "anul acesta doar o persoana a reusit anul acesta sa atinga varful - un japonez care a riscat si a mers pana la capat".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.