"Presedintele Romaniei face ceea ce ii cere presedintele Chirac", a declarat, ieri, liderul libanez Emile Lahoud, reafirmand ca nu a fost invitat la Sommet-ul Francofoniei, care are loc la Bucuresti din cauza cererii sefului statului francez, potrivit AFP.

Presedintele Jacques Chirac se "amesteca in problemele interne ale Libanului", a declarat, ieri, presedintele libanez Emile Lahoud, pentru postul de radio France Inter, citat de AFP. "Presedintele Chirac i-a spus (sefului statului roman) in urma cu cateva luni sa nu ma invite. Acum cauta scuze, insa acestea nu sunt veridice", a adaugat presedintele libanez.

Miercuri, presedintele Traian Basescu parea ca a reusit sa detensioneze, pentru moment, dialogul dintre Paris si Beirut, prin declaratia sa, cu riscul periclitarii relatiei cu Libanul. Basescu a spus, dupa intrevederea cu omologul sau francez Jacques Chirac, ca isi asuma decizia de a nu-l invita la Sommet-ul Francofoniei pe presedintele libanez Emile Lahoud, avand in vedere suspiciunile legate de moartea fostului premier libanez Rafic Hariri.