Presedintele libanez Emile Lahoud a spus ieri ca Traian Basescu face ceea ce ii cere presedintele Chirac. Lahoud, ramas in afara Sommet-ului de la Bucuresti, acuza in continuare Franta pentru absenta sa, desi Basescu si-a asumat public aceasta decizie miercuri

"Presedintele Romaniei face ceea ce ii cere presedintele Chirac", a declarat, ieri, liderul libanez Emile Lahoud, reafirmand ca nu a fost invitat la Sommet-ul Francofoniei, care are loc la Bucuresti din cauza cererii sefului statului francez, potrivit AFP.

Presedintele Jacques Chirac se "amesteca in problemele interne ale Libanului", a declarat, ieri, presedintele libanez Emile Lahoud, pentru postul de radio France Inter, citat de AFP. "Presedintele Chirac i-a spus (sefului statului roman) in urma cu cateva luni sa nu ma invite. Acum cauta scuze, insa acestea nu sunt veridice", a adaugat presedintele libanez.

Miercuri, presedintele Traian Basescu parea ca a reusit sa detensioneze, pentru moment, dialogul dintre Paris si Beirut, prin declaratia sa, cu riscul periclitarii relatiei cu Libanul. Basescu a spus, dupa intrevederea cu omologul sau francez Jacques Chirac, ca isi asuma decizia de a nu-l invita la Sommet-ul Francofoniei pe presedintele libanez Emile Lahoud, avand in vedere suspiciunile legate de moartea fostului premier libanez Rafic Hariri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.