Numele lor sunt constant in paginile ziarelor atunci cand vine vorba despre CNSAS. Liderii Puterii sunt intrebati despre ei. Cu toate acestea, reusesc sa treaca "neobservati" de catre institutia care ar trebui sa le ia dosarul la puricat cu precadere. Emblematic pentru aceasta specie este seful de la Garda de Mediu, Silvian Ionescu, aratat cu degetul in trecut chiar de seful statului, protejat de colegii de partid pentru "ca-litatea" de a fi marturisit ca a fost ofiter de Securitate.

In urma cu mai bine de o luna, consilierul premierului Tariceanu, Marius Oprea, atragea atentia ca in Guvern vietuiesc si iau decizii fosti ofiteri de Securitate. Dupa cum i-a fost rostul si intentia politica, Oprea a nominalizat doar doi: Silvian Ionescu, sef la Garda de Mediu, si Aurel Teodorescu, sef al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, ambii PD. Liderii democrati au sarit imediat in apararea lui Ionescu, aratand ca acesta nu a facut niciodata un secret din faptul ca a fost ofiter de Securitate, insa pe relatii externe, pe spionaj. Cel care tace insa in mod suspect este Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Potrivit Legii Ticu, modificata prin Ordonanta de Urgenta 16, din februarie 2006, membrii Guvernului, secretarii si subsecretarii de stat etc. sunt a treia prioritate a verificarilor la dosar, dupa presedintele tarii si parlamentari.

Anul trecut, CNSAS a ajuns cu verificarea pana la un director al Agentiei pentru Investitii Straine, dar nu si la cei doi oficiali PD. Si asta in conditiile in care presedintele Traian Basescu l-a scos din scaunul de prefect al Capitalei pe Silvian Ionescu, din cauza problemelor cu "meseria de dinainte de ’89".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.