Presedintele Jacques Chirac a sosit ieri dupa amiaza la Bucuresti pentru a participa in aceasta saptamana, timp de trei zile, la cea de-a XI-a reuniune la nivel inalt a Francofoniei. Dupa sosirea pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Otopeni, seful statului francez a avut programata in cursul serii o intrevedere, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu. Aceasta este cea de-a doua intrevedere dintre cei doi sefi de stat, dupa cea de la sfarsitul lunii mai, de la Palatul Elysee, care a avut loc cu prilejul vizitei de lucru pe care Traian Basescu a efectuat-o la Paris.

Sosirea presedintelui Republicii Franceze la Bucuresti a avut loc la doar o zi dupa ce Comisia Europeana a dat publicitatii ultimul raport de monitorizare privind aderarea Romaniei la UE. Legislativul francez urmeaza sa finalizeze ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Documentul a fost ratificat de Adunarea Nationala Franceza la sfarsitul lunii iunie, iar Senatul urmeaza sa il analizeze pe 2 octombrie.

Pe 30 mai, la Palatul Elysee, presedintele Traian Basescu afirma ca procesul de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei la UE, in cele doua camere ale parlamentului francez, va avea loc in timp util. Jacques Chirac reafirma si cu acel prilej sustinerea fara rezerve de catre Franta a integrarii Romaniei in UE, el considerand ca data de 1 ianaurie 2007 este "un termen normal" de intrare in structurile europene. Vizita lui Jacques Chirac la Bucuresti este cea de-a doua pe care seful statului francez o efectueaza in tara noastra, dupa cea din 1997 cand a fost lansat Parteneriatul Special dintre Romania si Franta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.