Consilierii bucuresteni au votat ca primarul sa dea opt milioane de dolari din bugetul local catre Apa Nova, in scopul compensarii scaderii profitului

Municipalitatea a aprobat in urma cu o luna un act normativ prin care sa compenseze pierderile Apa Nova doar pe baza unui audit al societatii ce contabiliza pierderile. In hotarirea Consiliului General al Municipiului Bucuresti se precizeaza ca "Societatea Compagnie Generale des Eaux SCC va primi 7,97 milioane de dolari din bugetul primariei. Acest lucru s-a aprobat in urma auditului realizat de firma Delloite&Touche in anul 2005, prin care s-a stabilit ca situatia financiara de referinta s-a schimbat semnificativ fata de situatia financiara initiala din 2001, cu un minus de 10,2 milioane de dolari.

"Fara baza legala"

Numai ca aceasta suma este platita fara o baza legala, considera Radu Dumitrescu, directorul tehnic al Agentiei de Reglementare a nivelurilor de servicii Apa Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC). "Suma de 10,2 milioane de dolari gasita de auditori reprezinta un credit luat de la Banca de Dezvoltare de catre municipalitate, inainte de incheierea contractului de concesionare dintre autoritati si Apa Nova. Majoritatea banilor au fost investiti in reabilitarea infrastructurii de apa si canal, care acum este in posesia Apa Nova. Practic, ei beneficiaza de aceasta investitie", ne-a declarat Radu Dumitrescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.