Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, n-a suspendat, asa cum a promis, avizul dat de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, care-i permitea lui Costel Constanda sa distruga Parcul Bordei. Drept urmare, Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, va cere in instanta anularea avizului dat de minister.

Incredibil, dar adevarat. Ministrul Culturii a mintit atunci cand a declarat ca a anulat avizul dat de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice omului de afaceri, Costel Constanda, fapt ce-i permitea acestuia sa faca din Bordei un cartier rezidential.

La 22 septembrie s-a consumat inca un termen al procesului dintre consilierii generali al Capitalei si Constanda, cel care detine 3,3 hectare din Parcul Bordei. Printre actele depuse la dosar de omul de afaceri s-a numarat si o adresa din partea secretarului de stat, Virgil Stefan Nitulescu, care-l asigura pe acesta ca "Ministerul Culturii si Cultelor nu a emis un alt act administrativ care sa suspende sau sa infirme avizul dat de Comisia Nationala a Momumentelor Istorice". Cu alte cuvinte, declaratiile pompoase date de Iorgulescu pe 19 iulie cu privire la suspendarea actului cu pricina au fost facute doar de dragul camerelor de filmat.