Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, n-a suspendat, asa cum a promis, avizul dat de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, care-i permitea lui Costel Constanda sa distruga Parcul Bordei. Drept urmare, Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, va cere in instanta anularea avizului dat de minister.

Incredibil, dar adevarat. Ministrul Culturii a mintit atunci cand a declarat ca a anulat avizul dat de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice omului de afaceri, Costel Constanda, fapt ce-i permitea acestuia sa faca din Bordei un cartier rezidential.

La 22 septembrie s-a consumat inca un termen al procesului dintre consilierii generali al Capitalei si Constanda, cel care detine 3,3 hectare din Parcul Bordei. Printre actele depuse la dosar de omul de afaceri s-a numarat si o adresa din partea secretarului de stat, Virgil Stefan Nitulescu, care-l asigura pe acesta ca "Ministerul Culturii si Cultelor nu a emis un alt act administrativ care sa suspende sau sa infirme avizul dat de Comisia Nationala a Momumentelor Istorice". Cu alte cuvinte, declaratiile pompoase date de Iorgulescu pe 19 iulie cu privire la suspendarea actului cu pricina au fost facute doar de dragul camerelor de filmat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.