Adrian Nastase a fost si ieri la DNA. Referindu-se la prezenta sa acolo, intr-un moment fast pentru Romaniei, Adrian Nastase, cercetat in dosarul "Zambaccian", a afirmat ca i se pare un paradox ca in ziua in care se prezinta Raportul de monitorizare sa fie la DNA, avand in vedere ca decizia privind intrarea Romaniei in Uniunea Europeana (UE) a fost luata in 2002, in perioada in care ocupa functia de prim-ministru."Iata ca am izbandit. Impreuna cu oamenii, alaturi de ei, impreuna cu procurorii DNA, Raportul de tara de azi consfinteste progresele din justitie" - a mai declarat Adrian Nastase, amintindu-si poate ca nu intamplator presedintele Basescu i-a spus in campania pentru fotoliul de la Cotroceni "Adriane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii".

Fostul premier Adrian Nastase, cercetat in dosarul "Zambaccian", a afirmat, marti, la intrarea in Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ca a venit la Parchet pentru a sarbatori cu procurorii Raportul de monitorizare. "Iata ca am izbandit. Impreuna cu oamenii, alaturi de ei, impreuna cu procurorii DNA, Raportul de tara de azi consfinteste progresele din justitie" - a declarat Adrian Nastase.

Fostul premier a spus ca, lasand gluma la o parte, considera ca este o zi foarte importanta pentru Romania, pentru ca este vorba de un efort comun al generatiilor politice, al clasei politice, al romanilor in general si probabil ca avem pentru prima data in istorie sansa de modernizare accelerata printr-un proces de integrare.

El a afirmat ca i se pare un paradox ca in ziua in care se prezinta Raportul de monitorizare sa fie la DNA, avand in vedere ca decizia privind intrarea Romaniei in Uniunea Europeana (UE) a fost luata in 2002, in perioada in care ocupa functia de prim-ministru. In februarie a.c., DNA a dispus inceperea urmaririi penale fata de Adrian Nastase, sub aspectul savarsirii infractiunii asimilate infractiunilor de coruptie si luare de mita, constand in aceea ca, in perioada 2001-2004, el ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurgeau din calitatea de presedinte al partidului de guvernamant, dar si prerogativele specifice functiei de prim-ministru, pentru a obtine foloase necuvenite de la Irina Paula Jianu.

Procurorii sustin ca Adrian Nastase ar fi primit peste 100.000 de dolari (reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 de lei (reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, str. Zambaccian nr. 16, si din comuna Cornu (judetul Prahova). In schimb, Adrian Nastase ar fi dispus numirea si mentinerea in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a Irinei Jianu.

Tot ieri s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Dana Nastase, sotia fostului premier Adrian Nastase, pentru a studia dosarul "Zambaccian" in care este acuzata de complicitate la luare de mita. In aceeasi zi, s-a prezentat la audiere si fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, Irina Paula Jianu, acuzata in dosarul "Zambaccian" de complicitate la dare de mita. In acest dosar mai sunt cercetati penal, si alte persoane, printre care beneficiari ai apartamentelor din blocul situat in strada Muzeul Zambaccian, fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, a carui firma a construit imobilul, proprietarul initial al terenului, Gabriel Bivolaru, si fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.