Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, l-a asigurat pe presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, ca Romania este gata sa puna la dispozitia Moldovei "toata experienta pe care a acumulat-o in procesul complex de aderare la Uniunea Europeana". "Noul statut al Romaniei va insemna enorm in ceea ce priveste rolul pe care putem sa-l jucam pentru ca Republica Moldova sa faca acelasi pas, in perspectiva", a afirmat Nicolae Vacaroiu. Demnitarul roman a subliniat faptul ca, pentru a se face acest pas, "este nevoie de vointa politica si trebuie gasita "portita" care sa duca la accesul in Uniunea Europeana in cat mai scurt timp".

Delegatia oficiala a Senatului Romaniei care efectueaza in aceste zile o vizita in Republica Moldova s-a intalnit in cursul diminetii de ieri cu o delegatie a Parlamentului de la Chisinau, discutiile vizand o serie de probleme de cooperare bilaterala. Dupa cum au declarat Nicolae Vacaroiu si Marian Lupu dupa intalnire, "discutiile au fost sincere" si "extrem de fructuoase".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.