Prim-ministrul roman, Calin Popescu Tariceanu, a dat asigurari ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu va atrage dupa sine o avalansa de muncitori emigranti plecati in cautarea unui loc de munca in UE, in contextul in care, potrivit informatiilor preliminare, Romania va primi marti aprobarea Bruxelles-ului de a se alatura Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2007, potrivit unui interviu acordat de premierul roman cotidianului economic Financial Times.

Premierul roman a precizat ca Romania cunoaste in prezent un boom economic care ar putea conduce la dublarea Produsului Intern Brut in urmatorii 12 ani, crestere economica care atrage muncitori emigranti in Romania. in incercarea de a linisti mass media si opinia publica din Marea Britanie, ingrijorate in urma unei recente dezbateri privitoare la posibilitatea sosirii mai multor mii de muncitori emigranti din Polonia si noile state membre, premierul Tariceanu a facut apel calm, 'persoanele cu un grad inalt de pregatire ar putea emigra in Marea britanie, insa nu cred ca numarul acestora va fi foarte mare', a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit Rompres. Potrivit acestuia majoritatea romanilor cu venituri reduse ar urma sa se indrepte spre Italia si Spania, tari in care barierele de limba sunt mai mici, si doar cei cu un grad inalt de pregatire ar putea alege Marea Britanie.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.