Refuzul reprezentantilor Ministerului Justitiei si ai Ministerului Muncii de a participa sambata la negocieri privind dezamorsarea conflictului de munca din justitie a determinat sindicalistii sa intre de astazi in greva generala, a declarat Ion Popescu, presedintele Federatiei Nationale Sindicale Justitia si presedinte al Confederatiei Nationale Sindicale Meridian, citat de Mediafax. Angajati din institutiile apartinand Ministerului de Justitie - aprozi, arhivari, grefieri si agenti procedurali - au declansat greve de avertisment cu intreruperea temporara a lucrului de trei saptamani si solicita MJ elaborarea unei legi a salarizarii personalului din cadrul instantelor judecatoresti si a Parchetelor de pe langa acestea. Concomitent cu declansarea grevei generale, sindicalistii au trimis o scrisoare la Uniunea Europeana a Grefierilor, aducand in discutie in primul rand lipsa dialogului social in Romania, intre factorii puterii si sindicate, capitol care in Dosarul de aderare al Romaniei la UE are cartonas galben.

Intrarea in greva generala a acestei categorii de personal va conduce la blocarea activitatii. "Noi suntem adeptii dialogului, dar modul in care ne-au tratat reprezentantii puterii si refuzul acestora de a dialoga cu sindicalistii au condus la declansarea grevei generale, in toate instantele din tara. Ne pare rau ca doamna Monica Macovei nu a inteles ca este nevoie de o decizie politica pentru stoparea acestui conflict", sustine Ion Popescu, presedintele CSN Meridian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.