Pentru ca nu a nominalizat un judecator la Curtea Constitutionala, Alianta PNL-PD risca sa compromita privatizarea BCR. Adriean Videanu spune ca Alianta „a uitat” pur si simplu de acest lucru

Faptele sint cunoscute. Pe 20 septembrie s-a judecat, la Curtea Constitutionala, sesizarea a 39 de senatori PSD si PRM, care au atacat legea de aprobare a OUG nr. 33/2006 privind privatizarea BCR. Patru judecatori s-au pronuntat in favoarea sesizarii, iar ceilalti patru au respins-o. Dosarul urmeaza sa fie rejudecat tot la aceasta instanta. S-a ajuns la balotaj pentru ca plenul Curtii Constitutionale functioneaza cu un judecator in minus, de cind Constantin Doldur a demisionat in aprilie 2006 din motive de sanatate. Reprezentantilor Aliantei D.A. din Camera Deputatilor le revenea obligatia de a nominaliza un judecator pentru a ocupa postul vacant. Dupa cinci luni, acest lucru nu s-a intimplat.

"Am avut atitea treburi incit am uitat"

Pentru a afla de ce liberalii si democratii nu au nominalizat un judecator pentru Curtea Constitutionala am contactat mai multi lideri PNL si PD. Majoritatea nu stia nimic despre subiect. Unele voci au invocat neintelegeri intre reprezentantii celor doua partide, fiecare parte revendicind dreptul de desemnare. Lucru negat insa de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. "Nu a existat si nu exista nici o disputa PNL-PD pe aceasta tema. Exista altceva, destul de grav, si ne facem mea culpa: pur si simplu am neglijat acest subiect. Asta este. Am avut atitea treburi pe cap incit am uitat ca trebuie sa nominalizam un judecator la Curte."

Totusi, liderul democrat sustine ca, indiferent de eroarea Aliantei D.A., atit sesizarea PSD-PRM, cit si faptul ca judecatorii Curtii Constitutionale nu au respins-o reprezinta "un act politic extrem de grav, care aduce prejudicii imense Romaniei. Credibilitatea externa a tarii noastre va fi pusa sub semnul intrebarii daca nu se rezolva rapid finalizarea privatizarii BCR".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.