Anul viitor va fi o criza de constructori capabili sa absoarba fonduri europene de cinci miliarde de euro

Absorbtia celor 4,9 miliarde de euro, respectiv fondurile nerambursabile date de UE pentru dezvoltarea infrastructurii noastre de transport, s-ar putea lovi de problema absentei constructorilor, se teme ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Vom avea o foarte mare problema cu constructorii. Vom ajunge rapid in situatia sa avem bani, sa avem proiecte, sa avem de toate si sa nu aiba cine sa le faca. La ora actuala, piata constructorilor din Romania este deja depasita de proiecte", se plinge ministrul.

Avind de unde alege, constructorii au ajuns sa participe la cit mai multe licitatii. Dupa ce le cistiga, multi dintre acestia renunta deoarece nu au capacitatea de a-si indeplini obligatiile. Aceasta este situatia firmei grecesti Prodeftiki, care s-a angajat sa repare mai multe tronsoane de drumuri, ulterior statul reziliind contracte cu aceasta. Berceanu este cu ochii si pe o alta firma straina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.