Presedintele Traian Basescu va efectua, astazi si maine, o vizita de lucru in Germania, cea de-a doua de la preluarea mandatului de sef al statului, dupa deplasarea oficiala intreprinsa la Berlin in primavara anului trecut.

Seful statului are programata o intrevedere cu cancelarul german, Angela Merkel, convorbirile politice urmand sa puna in evidenta interesul prioritar al Romaniei vizand incheierea, inainte de sfarsitul anului, a procedurii de ratificare in parlamentul german a Tratatului de aderare la UE. Discutiile cu seful guvernului federal vor permite abordarea unei agende largi de teme de interes comun, in care vor figura relatiile bilaterale, prioritatile Germaniei in calitate de presedinte al Consiliului UE, in primul semestru al anului 2007, precum si evolutiile in principalele dosare ale actualitatii regionale si internationale, respectiv statutul Kosovo, cooperarea la Marea Neagra, situatia de securitate din Orientul Mijlociu.

Pe de alta parte, premierul Tariceanu se intalneste astazi, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Jose Manuel Barroso, si cu presedintele Parlamentului European (PE), Josep Borell. Vizita premierului roman are loc inaintea publicarii, pe 26 septembrie, a Raportului de monitorizare al Comisiei Europene, decisiv pentru integrarea Romaniei la UE. Premierul roman va participa si la reuniunea Conferintei Presedintilor grupurilor politice din PE si va avea un dejun de lucru cu liderul grupului liberal-democrat din PE. Vizita se inscrie in calendarul de contacte la nivel inalt cu oficiali ai UE, avand ca obiectiv final asigurarea aderarii Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.