Suspendat din functia de ministru al apararii nationale prin decret prezidential, liberalul Teodor Atanasiu va afla pe 27 septembrie a.c. daca se va intoarce sau nu la sefia Armatei. Decizia va fi anuntata de Curtea de Apel Bucuresti, care a luat in discutie, ieri, cererea liberalului de anulare a decretului prezidential. Avocatul Cristian Iordanescu, aparatorul minstrului, a cerut suspendarea decretului si a efectelor acestuia, el precizand ca, in situatia in care cererea nu va fi solutionata in 45 de zile, iar ancheta penala va stabili nevinovatia clientului sau, se va ajunge in situatia in care sa existe doi ministri ai apararii. In acest context, Iordanescu a prezentat instantei un proces-verbal de la Sectia Parchetelor Militare, care arata ca nu s-a inceput urmarirea penala in cazul Atanasiu.

De partea cealalta, reprezentantul presedintiei a replicat ca Basescu nu l-a suspendat pe Atanasiu din functie ca efect al raportului Comisiei speciale de la Cotroceni, ci l-a folosit doar ca "act consultativ" si a atras atentia ca o hotarare a instantei in acest caz ar duce la "imixiunea puterii judecatoresti in puterea executiva".

Reamintim ca Basescu l-a suspendat pe Atanasiu acum noua zile, dupa ce o Comisie speciala de la Cotroceni a stabilit ca sunt indicii in baza carora Sectia Parchetelor Militare poate declansa urmarirea penala impotriva liberalului, in legatura cu transmiterea telegramelor referitoare la intentia Romaniei de a-si retrage trupele din Irak. De altfel, in aceasta speta, ieri au fost audiati adjunctul pentru contraspionaj al Directiei de Siguranta Militara, Marin Badea, si adjunctul Directiei Generale de Informatii a Apararii, Vasile Paun.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.