Aminarea intrarii in vigoare a noului Cod rutier da deja peste cap piata asigurarilor si pe vinzatorii de antiradar

Ieri, reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) nu au reusit sa identifice si sa ne puna in legatura cu cei care au facut modificarile la noul Cod rutier. Reamintim ca, in urma cu doua zile, autoritatile au decis aminarea intrarii in vigoare a noilor reglementari rutiere pina la 1 decembrie 2006. Aminarea a fost anuntata cu doar 48 de ore inainte de data oficiala, 21 septembrie 2006, de aplicare a noului Cod rutier.

Motivul oficial il reprezinta intentia MAI de a introduce o modificare care ar permite rezolvarea accidentelor usoare direct de catre societatile de asigurari, fara a mai fi nevoie de interventia Politiei. Neoficial, surse din MAI spun ca aminarea a fost cauzata de nefinalizarea Regulamentului de aplicare a noilor prevederi, fara de care Codul rutier nu poate opera.

Asiguratorii sint derutati

Reprezentantii companiilor de asigurari spun ca, in prezent, cadrul legal nu permite aplicarea intelegerii intre soferi in cazul accidentelor usoare. "In toata lumea soferii care au avut un accident care nu s-a soldat cu victime se prezinta la societatea de asigurari, si nu la Politie. Numai ca acest sistem merge mina in mina cu sistemul bonus-malus, adica plateste cel care greseste. La noi acest sistem nu a fost pus in practica, asa ca nu prea stiu cum se va intimpla", sustine Radu Cocea, administratorul companiei de asigurare ARDAF.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.