Procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) privind verificarea averii detinute de sotii Elena si Dan Ioan Popescu a fost suspendat. Ieri, magistratii au admis cererea avocatilor celor doi soti referitoare la sesizarea Curtii Constitutionale cu solutionarea unor exceptii

Este vorba despre exceptii invocate la constitutionalitatea unor articole din Legea 115/1996 privind declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor si functionarilor publici, a precizat, la termenul de luni, avocata acestora. Ea a declarat ca ar fi neconstitutional in aceasta lege caracterul de organism special auxiliar al Comisiei de control al averilor, care a dispus trimiterea in judecata a sotilor Elena si Dan Ioan Popescu. Exista prevederi in aceasta Lege care nu respecta prezumtia de liceitate a dobandirii averii. Avocata crede ca este neconstitutional si modul de constituire a comisiei, intrucat completul special are in componenta sa si un procuror.

In opinia sa, exista "un haos, o tulburare profunda" in Legea 115/1996, incat, daca un singur text va fi declarat neconstitutional, ar trebui sa cada intreaga lege. Mai mult, in acest fel s-ar ridica si sechestrul asigurator pus pe 9 din cele 23 de proprietati imobiliare, pe care cuplul Popescu le-a achizitionat intre 2001 si 2004.

Sotii Popescu au fost acuzati de Comisia speciala de cercetare a averilor ca nu pot justifica legal 46 de miliarde de lei din veniturile obtinute in intervalul 2001 - 2004, perioada in care au cumparat 23 de imobile si terenuri situate in Azuga si Bucuresti. Procurorul general, Ilie Botos, a cerut anul trecut Comisiei de control al averilor din cadrul ICCJ cercetarea, la sesizarea Centrului de resurse juridice, a declaratiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu si ale sotiei

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.