Liderul PNL, prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, a fost mandatat, ieri, de Biroul Permanent Central al partidului, sa numeasca un interimar la Ministerul Apararii. Anuntul in acest sens va fi facut public, potrivit sefului Executivului, "peste doua-trei zile". Presedintele Traian Basescu l-a suspendat, saptamana trecuta, din functia de ministru al Apararii, pe Teodor Atanasiu, dupa ce impotriva acestuia a fost declansata urmarirea penala.

Conform legii, interimatul la conducerea ministerului este de 45 de zile. Atanasiu a afirmat ca daca cercetarea penala in cazul sau va dura mai mult de 45 de zile, va demisiona de la sefia MApN. Ieri, ministrul liberal a depus plangere penala impotriva deciziei sefului statului de a-l suspenda din functie.

Surse parlamentare declarau, saptamana trecuta, ca Radu Stroe este preferat interimar pentru ca are o tangenta mai mare cu domeniul apararii si detine functia de ministru delegat pentru coordonarea SGG, neavand un domeniu in subordine. La sedinta BPC de ieri, Tariceanu a propus ca Radu Stroe, care era membru supleant al Biroului Permanent Central al PNL, sa devina membru plin, propunere care va trebui ratificata de Delegatia Permanenta a formatiunii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.