Hidroelectrica refuza cererea lui Seres de a reduce livrarile de electricitate la export
Desi ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a solicitat in urma cu aproximativ o luna si jumatate conducerii Hidroelectrica reducerea cantitatilor si cresterea preturilor electricitatii livrate la export, producatorul de electricitate nu a reusit decat partial sa respecte cererile ministrului. Reducerea exporturilor de energie hidro si cresterea pretului la export ar fi insemnat o cantitate mai mare pentru consumul intern, ceea ce ar fi putut, daca nu sa scada pretul curentului, macar sa evite noi scumpiri. Avand in vedere ca Hidroelectrica nu a majorat preturile de vanzare a electricitatii la export, este foarte probabil sa asistam la scumpirea curentului livrat pe piata interna.

Hidroelectrica a obtinut prin renegocierea contractelor de export reducerea cantitatilor de electricitate livrate cu 400 milioane KWh, dar nu si majorarea preturilor de vanzare, au declarat reprezentantii companiei, citati de NewsIn. "Negocierile sunt in curs de desfasurare. Exportul se va reduce de la 1 octombrie sau poate cu o saptamana - zece zile mai devreme de aceasta data. Estimam reducerea unei cantitati de 0,4 TWh (400 milioane KWh- n.r) pana la sfarsitul anului, fata de cantitatea contractata pe 2006 de 4 TWh, care se regaseste si in bugetul aprobat al companiei", au spus responsabilii companiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.