Barbatul, declarat terorist dupa ce asupra sa a fost gasita o butelie ce putea fi detonata de la distanta, mai ramane dupa gratii inca 30 de zile. Magistratii Curtii de Apel Timisoara au decis ieri prelungirea mandatului de arestare preventiva pe numele lui Florin Lesch pana in data de 20 octombrie, in conditiile in care prezentul mandat expira saptamana viitoare.

Ioan Florin Lesch a fost retinut in trafic, la sfarsitul lunii iunie, in dreptul localitatii Buzias, de lucratori de la SRI si procurori de la DIICOT Timisoara. In masina acestuia, anchetatorii au gasit doua butelii de aragaz pline, pe care ar fi intentionat sa le arunce in aer in centrul Timisoarei. Potrivit procurorilor instantei supreme, Lesch urma sa detoneze buteliile de gaz cu ajutorul unui aprinzator de aragaz conectat artizanal la un telefon mobil.

Anterior capturarii sale, suspectul fusese filat timp de aproape un an, pe numele sau fiind deschis si un dosar penal inca din 29 septembrie anul trecut. Atunci, sectia din Timis a Serviciului Roman de Informatii a sesizat procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), spunandu-le ca barbatul avea un site propriu pe Internet "prin care isi promova intentia de a adera la structuri teroriste". Pe parcursul filajului, anchetatorii au aflat ca Lesch este adept al ideologiei radical-islamiste si ca apreciaza ca poporul roman "trebuie sa plateasca si sa fie pedepsit intrucat este aliat al SUA, principalul dusman al islamismului".

Potrivit unor inregistrari ale SRI, Florin Lesch a avut mai multe discutii cu un cetatean arab in care vorbea despre planuirea unui atac in mai multe orase din tara, inclusiv Bucuresti, si transmitea avertismente catre guvern, reiese din inregistrari SRI facute in luna mai a acestui an. Barbatul a mai fost fost condamnat in anul 1992, cu suspendare, pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.