Alina Mungiu-Pippidi, presedinte al Societatii Academice Romane (SAR) si sotia lui Andrei Pippidi, istoricul despre care circula zvonuri ca ar fi colaborat cu Securitatea, crede ca, de fapt, atacul este indreptat impotriva sa. Alina Mungiu-Pippidi, care a condus redactia de stiri a TVR in timpul presedintiei lui Emil Constantinescu, a fost cea care a initiat actiunea "Pentru un Parlament Curat".

De asemenea, despre ea se spune ca ar fi fost unul dintre artizanii realizarii Aliantei D.A. "Evident ca vor sa loveasca in mine si cred ca este o tendinta sa-i transformam pe fostii disidenti prezentandu-i pe ei ca pe fostii securisti. In revista 22, Andrei a dat trei paragrafe clare si nu vrea sa mai declare nimic altceva. El zice ca disculpandu-se nu ar face decat sa le faca astora jocul si sa raspandeasca singur zvonuri", a precizat Alina Mungiu-Pippidi pentru Adevarul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.