Presedintele Traian Basescu a trimis ieri conducerilor Camerelor o informare privind modificarea participarii Romaniei la misiuni in Afganistan si Irak. Astfel, el la stabilit atat suplimentarea participarii in Afganistan, precum si repatrierea din Irak a detasamentului de geniu si a companiei de Politie Militara. Seful statului precizeaza in cererea trimisa Parlamentului ca a aprobat propunerile primului-ministru de modificare a participarii Romaniei in semestrul doi 2006.

Avem un batalion angajat in Irak

Potrivit documentului trimis, in teatrul de operatii din Irak, in cadrul Comandamentului Fortei Multinationale, activeaza un detasament medical, 20 de militari si 10 militari, personal de stat major, in cadrul Diviziei Multinationale Sud-Est: un Batalion Infanterie de 405 militari, o companie de infanterie de 100 militari, personal de stat major (10 militari), un detasament informatii militare (30 militari), iar compania de politie militara de 100 de militari se repatriaza.

In cadrul Diviziei Multinationale Centru - Sud activeaza un detasament informatii militare de 38 militari, 5 militari, personal de stat major, iar detasamentul de geniu de 83 de militari se repatriaza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.