Fostul presedinte al BRD, Bogdan Baltazar, a fost audiat, ieri, in calitate de martor, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in legatura cu privatizarea Intreprinderii de Masini Grele Bucuresti (IMGB
El a fost chemat ca martor in dosarul in care se cerceteaza modul de privatizare a Uzinei IMGB. La data privatizarii, Bogdan Baltazar era vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FPS, institutia care a organizat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al uzinei. In prezent DNA face verificari in acest dosar, ca urmare a unei sesizari venite din partea Curtii de Conturi a Romaniei. Aceasta institutie a facut un control la KVAERNER I.M.G.B., pentru a vedea cum a decurs privatizarea pe un dolar a colosului bucurestean. Din primele constatari ale inspectorilor s-a evidentiat faptul ca nu au fost respectate unele clauze contractuale in ce priveste restructurarea, modernizarea si rentabilizarea societatii.

"Este o arhiva veche de care eu cred ca AVAS vrea sa scape. Este vorba de privatizari din 1997, 1998, cand am fost vicepresedinte al FPS-ului si am dat niste relatii", a declarat Bogdan Baltazar. In opinia sa, statul nu a fost prejudiciat in nici un fel de privatizarea IMGB-ului. Bogdan Baltazar crede ca, din contra, IMGB-ul, aflat intr-o stare de dezastru, a fost dat in conditii foarte bune uneia "dintre cele mai mari firme din lume in materie de constructii de utilaj greu energetic, ca atare a fost o afacere buna". Contractul de privatizare a fost semnat din partea autoritatilor de catre Sorin Dimitriu, a mai precizat Bogdan Baltazar, fostul presedinte al FPS. Dupa audieri, Baltazar a declarat ca privatizarea IMGB a fost legala si ca nu vede niciun motiv pentru care DNA sa faca verificari in acest caz.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.