Dupa cum zice o lege a conservarii, nimic nu se pierde, totul se transforma. De exemplu, daca (sau poate tocmai pentru ca) esti lider al conservatorilor, conturile lui Ceasca nu se pierd, ci se metamorfozeaza in afaceri de succes. Sau, daca tot esti in pozitia asta ingrata, padurile nu dispar, ci devin locuri de casa pentru tine si odrasle. Stim ca ati savurat gluma asta geniala, multumim. Mai prost cu simtul umorului stau niste oengisti ecologisti, care au sarit la gitul lui Dan Voiculescu, care sarise la picioarele unor copaci. Cu drujba. Copacii respectivi se aflau in padurea Corbeanca, din care Voiculescu si-a cumparat o bucata invecinata cu Paradisul Verde la sfirsitul lui 2004.

Desi a primit acordul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare din cadrul Romsilva sa taie 600 de metri patrati, Felix a raportat realizari de 1.000 de metri patrati de padure defrisata. Cu dovada excesului de chelire forestiera ca, normal, in codru, oengistii de care ziceam mai sus au sesizat Romsilva. Ca niste ecologisti idealisti ce se afla, oengistii au invocat si anumite paragrafe din Codul Penal, in care se spune verde in fata ca, pentru o asemenea nazbitie, se poate sta la racoare intre doi si zece ani. Sesizarea penala facuta mai departe de Romsilva impotriva lui Voiculescu s-a oprit, deocamdata, la Politia Ilfov.

De fapt, ce spunem noi ca s-a oprit, a inlemnit de-a dreptul, daca ne gindim ca sta acolo de vreo sase luni, fara sa se mai auda ceva de ea. Deh, ce si-or fi zis politistii: adica, daca Voiculescu taie copaci, noi de ce nu am putea taia frunza la ciini? Ma rog, poate ca oamenii au si alte treburi. Cum ar fi rondul zilnic pe la cele trei vile incepute de Felix in padurea defrisata, sa vada daca nu se fura ceva materiale de constructie.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.