Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au anuntat, ieri, ca au reusit sa finalizeze, dupa opt luni de cercetari, ancheta in dosarul Zambaccian - cauza in care figureaza cap de lista fostul premier pesedist Adrian Nastase -, urmand ca in zilele urmatoare speta respectiva sa fie trimisa in instanta dupa ce le vor fi prezentate invinuitilor acuzatiile ce li se aduc. Totodata, DNA a finalizat ancheta si in dosarul Eurografica, in care Adrian Nastase este acuzat ca ar fi primit in campania electorala prezidentiala din 2004 foloase necuvenite, constand in afise electorale valorand 26 miliarde de lei vechi (de la reprezentantii Vertcon Bacau si Eurografica SRL Bucuresti).

Deja anchetatorii au inceput prezentarea materialului de urmarire penala, primul invinuit audiat fiind Ioan Paun - fost consul general al Romaniei in China si consilier economic la reprezentanta Romaniei din Shanghai. La iesirea din sediul DNA, fostul diplomat - cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la folosirea, in fata autoritatilor vamale, a unor documente falsificate - a refuzat sa faca vreo declaratie. Potrivit anchetatorilor, prin intermediul lui Ioan Paun si cu ajutorul unei companii in care erau implicati fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Locuintei - Sergiu Sechelariu - si Irina Jianu - ex-sef la Inspectoratul de Stat in Constructii, Adrian Nastase ar fi primit pentru imobilul din Zambaccian bunuri din China in valoare de 100.000 euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.