Seful Statului Major General al Armatei, generalul Eugen Badalan, a anuntat ieri ca ii va cere presedintelui Traian Basescu sa-i faca dreptate ori sa-i accepte demisia

Gen. Eugen Badalan a iesit ieri in public in scandalul "fier vechi contra anvelope la Armata", dar nu pentru a se dezvinovati, ci pentru a ameninta. Cercetat de DNA, alaturi de alti 12 ofiteri, pentru incheierea unui contract dezavantajos pentru Armata cu Tofan Grup, Badalan a declarat ca ii va solicita presedintelui Basescu sa intervina: "Il voi ruga pe domnul presedinte sa ceara verificarea legalitatii punerii mele sub urmarire penala. Si o sa-i transmit ca nu sint de acord sa fiu pus la dispozitie. Dar daca se va cere punerea mea la dispozitie, voi cere trecerea in rezerva".

Badalan trece drept unul dintre oamenii presedintelui tarii si, potrivit unei teorii avansate de Gelu Tofan, ar fi victima unei razbunari a ministrului Atanasiu pentru hartuirea sa de catre prese-dintele Basescu. Generalul Badalan a adaugat ieri ca, daca ministrul Apararii va incerca sa-l suspende sau sa-l demita, va pleca din Armata. El a spus ca nu cunoaste acuzatiile care i se aduc, daca i se imputa vreun prejudiciu si care sint probele anchetatorilor.

Si Badalan a semnat un contract

In privinta contractului incriminator, gen. Badalan a refuzat initial sa faca orice declaratie inainte de a vorbi cu procurorii DNA. Totusi, a spus citeva lucruri care arata implicarea sa in contract.

In baza intelegerii, derulate intre 2000 si 2004, Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT), condus atunci de gen. Badalan, a primit 3.300 de anvelope de la Tofan Grup in schimbul a 4.600 de masini si utilaje casate de Armata. Din partea SMFT, contractul a fost semnat de gen. Mihail Popescu, insa Badalan a avut si el un rol in contract: "Dupa ce am preluat conducerea in SMFT, la recomandarea Auditului intern, am incheiat un act aditional la contract", sustine Badalan. Numai ca Auditul intern al MApN, care a si sesizat DNA de fapt, crede ca gen. Badalan a marit avantajele firmei lui Gelu Tofan. In actul aditional, Badalan a aprobat pentru firma Tofan spatii gratuite pentru dezmembrarea masinilor si a permis prezenta unui om din partea firmei la casarea acestora.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.