Prin Ordinul 1044/25 august 2006 al ministrului Nicolaescu, specialitatea oncologie medicala va fi desfiintata si asimilata medicinei interne
ELIMINARE

Medicii oncologi sunt de parere ca ordinul cu pricina este consecinta "excesului de zel al adaptarii tuturor normelor la cele ale Uniunii Europene", din care cauza "vom aparea in mod absurd si penibil mai inapoiati decat suntem de fapt, deoarece Romania are deja ceea ce 23 de tari europene au, ceea ce toate tarile europene vor avea in scurt timp si ceea ce SUA au deja din anul 1965, respectiv oncologie medicala". Prin acest ordin s-a vrut o aliniere la normele UE. Si pentru ca in aceste documente nu era stipulata aceasta specialitate, autoritatile responsabile de sanatatea publica de la Bucuresti au interpretat ca trebuie eliminata, fara insa a se tine seama de realitatile concrete.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.