Pe langa generalul Eugen Badalan, seful Statului Major General, mai este urmarit penal de DNA, in contractul de schimb intre MApN si firma Tofan Grup, si fostul sef al Armatei, actualul senator PSD Mihail Popescu

Contractul de schimb intre MApN si firma Tofan Grup, reprezentata de Tofan Steel SA, a fost incheiat in iunie 2000, cand in functia de sef al Statului Major al Fortelor Terestre era generalul Mihail Popescu. Raportul generalului respectiv a fost aprobat de ministrul de atunci, Sorin Frunzaverde. Conform sefului Directiei Audit Intern a MApN, "ministrul a fost indus in eroare prin unele afirmatii neadevarate, cum ar fi cea privind exclusivitatea SC Tofan Grup SA ca distribuitor de anvelope in Romania si unele estimari dovedite in final eronate ca, de exemplu, cea potrivit careia pentru 4.000 de autovehicule se vor primi in schimb 6.000 de anvelope".

CONSTATARI

Directia Audit Intern a MApN a trimis Directiei Nationale Anticoruptie urmatoarele concluzii privind acest contract: "Nedeterminarea cu exactitate a cantitatilor de bunuri de care urma sa se constituie obiectul schimbului, nerespectarea procedurilor legale in vigoare privind scoaterea din functiune a activelor fixe, inainte de valorificare, nerespectarea prevederilor legale privind valorificarea bunurilor prevazute in HG 689/1996, valorificarea bunurilor materiale de natura activelor fixe nu ca atare, ci drept materiale refolosibile, contrar prevederilor legale, includerea in contract a unor clauze dezavantajoase pentru MApN (de exemplu, mentinerea preturilor negociate pentru deseuri, pe intreaga perioada de cinci ani de derulare a contractului".

In ciuda semnalelor Auditului MApN, contractul s-a derulat fara probleme in perioada in care Mihail Popescu a indeplinit functia de sef al Armatei, iar Eugen Badalan a comandat Fortele Terestre.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.