Romania risca sa piarda pina la 70% dintre cele aproximativ 30 de miliarde de euro care vor veni de la UE dupa integrare din lipsa de oameni pregatiti

Romania are in sistemul public doar aproximativ 1.000 de specialisti pe fonduri structurale pina in prezent, adica un indice de 10% din necesarul minim de 10.000 de persoane, potrivit unui studiu realizat in primavara lui 2006 de Insitutul Roman de Training (IRT). Si in luna septembrie, tot aproximativ 1.000 de persoane existau in structurile de gestiune pentru instrumentele structurale, potrivit Delegatiei Comisiei Europene in Romania.

Din totalul de aproape 30 de miliarde de euro, incluzind si fondurile alocate agriculturii si dezvoltarii rurale, Romania ar putea acoperi doar 25-30% din banii europenilor, cu oamenii pe care i-a pregatit pina acum, spune Ciprian Nicolae, trainer si consultant la IRT. Potrivit aceluiasi studiu IRT, doar cinci institutii ale statului au declarat ca au derulat sau vor derula programe de formare in domeniul fondurilor structurale, din totalul de 49 de autoritati si institutii centrale, ministere, agentii, autoritati si companii nationale care au primit chestionarul IRT.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.