Bulgarii spun ca de vina este presedintele Basescu
Cu mai putin de doua saptamani inaintea raportului Comisiei Europene, razboiul diplomatic dintre Romania si Bulgaria escaladeaza.

Dupa acuzatiile de piraterie pe Dunare si observatiile malitioase la adresa jucatorilor romani inainte si dupa meciul de la Constanta, Sofia sustine ca presedintele Traian Basescu este vinovat de schimbarea de atitudine a UE fata de Bulgaria si, automat, de eventuala amanare a aderarii ei la UE. Acuzatiile la adresa lui Basescu vin chiar din partea PR-ului guvernului Stanisev, Georgi Gotev. Declaratia raportorului pentru Bulgaria in Parlamentul European, Geoffry Van Orden, conform careia Uniunea Europeana va anunta decizia finala privind data aderarii Bulgariei la spatiul comunitar abia la Consiliul European din 14 decembrie, este "surprinzatoare", a declarat Gotev, coordonator al centrului media "Bulgaria in UE" infiintat si finantat de guvernul de la Sofia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.