Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva sefului Statului Major General al Armatei, Eugen Badalan, si 12 fosti sau actuali ofiteri din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Cei 13 sunt cercetati in dosarul privind legalitatea contractului de schimb, incheiat in anul 2000, intre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group.

Contractul s-a derulat intre anii 2000 si 2004, cand la conducerea acestei structuri a Armatei era generalul Eugen Badalan, actualul sef al Statului Major General. In acest dosar, procurorii anticoruptie fac investigatii sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli in derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale MApN cu 6.000 de anvelope de diferite tipuri si dimensiuni primite de la Tofan Group.

Un alt dosar instrumentat de procurorii anticuroptie impotriva lui Eugen Badalan este cel legat de contractul de furnizare de echipament, respectiv de uniforme "Ripstop".

In decembrie 2004, printr-un raport, printre ai carui semnatari se aflau generalul Eugen Badalan si ministrul Apararii de atunci, Ioan Mircea Pascu, s-ar fi perfectat transformarea unui contract din anul 2004, de livrare de costume militare confectionate din tesatura "Ripstop" (incheiat cu firma Texplorer Gmbh), intr-un contract multianual pe perioada 2005-2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.