Doi membri actuali ai Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii - Mircea Dinescu si Cazimir Ionescu - si fostul presedinte al CNSAS, Gheorghe Onisoru, sunt verificati de catre Politia Economica pentru deconturi in fals. Verificarile sunt facute in urma unor plangeri anonime pe care Politia Economica le-a primit. Politistii sustin ca este vorba de documente din deplasarile membrilor CNSAS, care nu au putut fi justificate, prejudiciul fiind de peste doua miliarde de lei.

Unul dintre cei vizati de ancheta, Cazimir Ionescu, ne-a explicat ieri ca nu a apucat sa deconteze nimic de cand este la CNSAS si ca numele sau figureaza "din greseala" in aceasta ancheta. "Am fost cu masina personala in Sofia, am decontat benzina de patru milioane si nu-mi amintesc sa-mi fi dat diurna pentru aceasta zi de deplasare". Cazimir Ionescu ne-a declarat ca are "o idee" despre cei care au trimis politiei plangerile anonime. "Sunt mici razbunari ale unor oameni mici si meschini care se ascund", ne-a explicat Cazimir Ionescu, care a lasat sa se inteleaga ca este vorba de angajati CNSAS, care fac parte din aparatul tehnic, pe care, in mai multe randuri, el i-a acuzat de "mentalitate comunista".

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.