Profesorii si elevii din liceul “Dante Alighieri” din Capitala au continuat si ieri protestele, din cauza ca Inspectoratul General a refuzat sa prelungeasca mandatul directorului liceului. Protestatarii sunt revoltati pentru ca, desi a primit laude de fiecare data din partea Inspectoratului, directorul a fost schimbat, deoarece a refuzat sa se supuna unor cereri din partea superiorilor lui, care doreau promovarea elevului declarat repetent

"Talent in a manipula mass-media"

Directorul inlocuit de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri" din Capitala are talent in a manipula mass-media. El a explicat ca decizia Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti de a nu mai prelungi mandatul de director detasat al lui Craciun Nastase a avut la baza refuzul acestuia de a participa, desi avea dreptul, la concursul organizat pentru ocuparea acestui post. Mihail Hardau spune ca fostul director ocupa aceasta functie de 14 ani, iar conducerea ISMB a hotarat sa organizeze un concurs pentru titularizarea unei persoane in postul respectiv. "In Capitala 70% dintre directorii de scoli ocupau functiile respective in mod provizoriu, motiv pentru care am inceput organizarea de concursuri pentru titularizarea posturilor", a adaugat ministrul Educatiei si Cercetarii.

El a declarat ca decizia de inlocuire din functie a lui Craciun Nastase nu are la baza conotatii politice. In ceea ce priveste declaratia fostului director potrivit careia demiterea sa a fost urmare a faptului ca nu a rezolvat favorabil solicitarea ministrului de a promova un elev aflat in situatia de repetentie, Mihail Hardau a spus ca "elevul a fost lasat repetent fara nici o interventie" si ca, "daca profesorii au hotarat in acest fel, eu sustin, ca de fiecare data, punctul lor de vedere". Ministrul Educatiei si Cercetarii a adaugat insa ca se impune reexaminarea situatiei acestui elev.

Profesorii si elevii licelului bucurestean "Dante Alighieri" protesteaza la adresa deciziei Inspectoratului Scolar Bucuresti de a nu-i prelungi mandatul directorului. Acesta a fost schimbat din functie, spun protestatarii, din cauza ca nu a respectat ordinele primite de la superiorii lui, ordine ce vizau un elev, fiul unui procuror, care se afla in situatie de repetentie si trebuia promovat. Nastase Craciun spune ca asupra lui s-au facut repetate presiuni pentru a-l ajuta pe elevul de clasa a noua, corigent la cinci materii si ca totul a inceput de la o plangere inaintata de mama elevului, procurorul Viorica Stoica.

Cu toate ca au urmat numeroase telefoane si vizite ale unor inspectori, directorul nu a acceptat reexaminarea elevului deoarece, spune el, nu avea temei legal. In ceea ce priveste situatia de la "Dante Alighieri", care a demarat scandalul, pozitia ministerului este clara: "ministrul a dispus o solutionare favorabila pentru cererea doamnei Stoica, adica sa fie trimisa spre examinare la directia Invatamant Preuniversitar". Protestatarii spun ca nu se vor opri pana cand fostul director nu va fi reconfirmat in functie.

Transparency International Romania sustine protestul elevilor

Transparency International Romania sustine protestul elevilor liceului Dante Alighieri si saluta initiativa de a lupta pentru standardele de integritate in scoala. In opinia Transparency International Romania, rezolutia data pe cererea de reexaminare reprezenta un act clar de interventie in activitatea de evaluare educationala, si se afla in afara prevederilor Legii nr.233/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.

In conformitate cu prevederile legii mentionate autoritatile publice care nu au competenta de solutionare a petitiilor transmit cererea fara rezolutii privind modul de solutionare si instiinteaza petentul privind institutia de la care trebuie sa primeasca raspuns. "Transparency International Romania solicita lui Cristian Alexandrescu, Inspectorului sef al inspectoratului Scolar Bucuresti si domnului Mihail Hardau, Ministru Educatiei si Cercetarii sa isi asume gestul moral al demisiei. Aceasta responsabilitate este cu atat mai mare cu cat faptele se petrec cu numai trei saptamani inaintea raportului de monitorizare al Comisiei Europene". In ce priveste faptele semnalate Transparency International Romania solicita autoritatilor judiciare abilitate autosesizarea pentru analiza unui potential abuz in serviciu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.