Ministerul Justitiei contesta, in Justitie, decizia CNSAS in cazul unui magistrat

Florica Bejinaru a sustinut ieri, intr-o declaratie de presa, ca ceea ce i se intampla este "un act de politie politica exercitat prin presiuni mediatice de ministrul justitiei Monica Macovei". In replica, Macovei sustine ca atitudinea judecatoarei Bejinaru se reflecta negativ asupra imaginii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Bejinaru, unul dintre membrii CSM, cere Parchetului General sa faca verificari cu privire la unii membri CNSAS, acuzandu-l totodata pe ministrul justitiei de acte de politie politica exercitate prin presiuni mediatice. "Aici ar trebui ca toti ceilalti membri CSM, colegii ei, sa discute cu ea. Pana acum au protejat-o si i-au spus sa nu isi dea demisia, dar poate sa isi schimbe aceasta atitudine. Daca nu, vor vedea saptamanal in presa cate un articol pe tema asta care afecteaza credibilitatea institutiei", sustine Bejinaru, in comunicatul de presa ca ar fi declarat Macovei.

Macovei vs Bejinaru

Macovei sustine ca "Bejinaru vorbeste de asa-zisele presiuni mediatice pe care le-ar exercita, dar uita sa aminteasca de 'presiunile>> directe venite din partea a doua asociatii profesionale - AMR si SoJust - care-i cer demisia". "Si mai este Asociatia muncitorilor din Brasov, care s-a vazut vizata de notele judecatoarei si care de asemenea ii cere demisia", a adaugat Macovei. Standardul actual pentru membrii CSM, alesi dupa data de 25 iulie 2005, este necolaborarea cu Securitatea, fara mentiunea 'ca politie politica>>, a mai spus ministrul justitiei.

Florica Bejinaru reaminteste, in comunicat, ca CNSAS s-a pronuntat in sensul ca nu am fost agent sau colaborator al Securitatii, ca politie politica. La data de 18 mai 2006, fara un temei legal care sa ii permita sa se pronunte din nou in baza aceluiasi material probator, Colegiul CNSAS a pronuntat decizia prin care a dat un verdict contrar primei decizii, pe care in aceeasi zi l-a si dat publicitatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.