Pentru ca nu au stiut pina ieri ca exista in Parlament un proiect de legiferare a prostitutiei, politistii vor sa propuna si ei unul. Una dintre sugestii este sa treaca prostitutia in nomenclatorul de meserii

La prima intilnire de ieri a grupului de lucru creat la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) pentru redactarea proiectului de lege, cei sapte membri au vorbit despre introducerea in nomenclatorul de meserii a prostitutiei. Politistii inca nu stiu daca muncesc in zadar, pentru ca pina ieri n-au avut cunostinta despre celalalt proiect deja redactat si care se afla in dezbaterea comisiilor din Parlament. "Noi am primit dispozitia vineri. Nu am stiut ca mai exista un proiect in discutie. Vom vedea!", ne-a declarat un politist, membru al grupului de lucru, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. Politistii spun ca au un plan bine pus la punct, ca au formulat o nota de fundamentare a legislatiei, ca au vorbit cu prostituatele si ca s-au gindit si la sanctiuni.

Insa sugestia care deja se contureaza si pe care si-o asuma politistii este o propunere in premiera, pe care o vor face Ministerului Muncii, aceea de a trece prostitutia in nomenclatorul de meserii.

"Nivelul de instruire" si "uneltele de lucru"

Conditia principala, insa, pentru ca prostitutia sa fie introdusa in clasificarea ocupatiilor din Romania (COR) este recunoasterea ei ca meserie prin lege. Procedura de actualizare a nomenclatorului, aprobata de Ministerul Muncii (MMSSF) si de Institutul de Statistica, mai presupune si alte acte depuse la dosarul de prostituata: un memoriu justificativ cu denumirea ocupatiei, grupa de munca si tipul de activitate economica in care se incadreaza, dar si o descriere detaliata a ocupatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.