Specialistii Institutului de Medicina Legala Bucuresti au stabilit, in urma analizelor genetice efectuate in cazul lui Andrei Iucinu, o foarte mare probabilitate ca acesta sa fie fiul fostului director al cotidianului "Adevarul" - Dumitru Tinu

Raportul de expertiza medico-legala a fost intocmit, potrivit Mediafax, la cererea lui Andrei Iucinu, probele prelevate de la acesta fiind comparate cu cele ale mamei sale, Emilia Iucinu si a doua dintre rudele lui Dumitru Tinu, Elena Parvan - matusa paterna - si Virgil Tinu - var primar pe linie paterna.

Analizele de sange, prelevate la mijlocul lunii iunie, au stabilit ca intre Elena Parvan si Andrei Iucinu exista o inrudire biologica, probabilitatea de inrudire fiind estimata statistic la 94,43%. Totodata, intre Virgil Tinu si Andrei Iucinu exista o relatie de inrudire biologica, probabilitatea de inrudire fiind estimata statistic la 89,21%. Acelasi raport de expertiza medico-legala a stabilit, in urma studiului comparativ al profilelor cromozomiale Y apartinand lui Andrei Iucinu si Virgil Tinu, existenta unei corespondente perfecte la nivelul tuturor markerilor cromozomiali Y investigati.

Andrei Iucinu a depus acest raport de expertiza medico-legala la Tribunalul Bucuresti, instanta care va lua in discutie cauza privind cercetarea paternitatii.
La inceputul anului 2004, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a hotarat ca Andrei este fiul Emiliei Iucinu si al lui Dumitru Tinu, recunoscandu-se astfel paternitatea fostului jurnalist asupra copilului.

Totodata, instanta le-a obligat pe Tamara si Ana Maria Tinu sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 8,3 milioane lei. Cele doua au atacat sentinta cu apel, procesul fiind inregistrat la Tribunalul Bucuresti.

La cateva zile de la moartea lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu a dat publicitatii o scrisoare deschisa in care anunta ca a inceput demersurile pentru constatarea paternitatii.

In timpul procesului, au fost audiati, pe langa Emilia si fiul sau, Tamara si Ana Maria Tinu. Mai multi martori au declarat ca Tinu avea grija de Andrei ca de un fiu. A fost ceruta ca proba si efectuarea testului ADN, insa instanta de fond a luat decizia de recunoastere a paternitatii doar pe baza declaratiilor si a unei expertize grafoscopice facute pe baza unor felicitari trimise de Tinu fiului sau.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.