Asa cum era de asteptat, cercetarea penala din cazul omului de afaceri Dinu Patriciu, acuzat in dosarul “Rompetrol” de mai multe infractiuni economice, s-a incheiat

El a precizat ca a facut cereri privind probele ce ar fi trebuit sa existe in dosar pentru ca au fost dispuse chiar de catre procuror. "S-a incheiat un capitol pentru ca ni s-a spus ca s-a incheiat cercetarea penala, desi ea nu este finalizata. Nu ni s-a raspuns la nici una dintre cereri, nu au fost prezentate in dosar documentele pe care noi le-am solicitat de nenumarate ori", a declarat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a spus ca este un dosar in care nu exista nici o proba in acuzare si elemente constitutive ale infractiunilor. Patriciu a afirmat ca va face plangere avand in vedere ca documentele solicitate cu ocazia prezentarilor sale anterioare la Parchet nu au fost depuse. El a afirmat ca "este convins ca aceasta diversiune politico-economica va face scoala in dreptul penal romanesc". La randul sau, avocatul omului de afaceri, Gheorghita Mateut, a informat ca a cerut prorogarea intregii proceduri de prezentare pentru ca nu este posibila prezentarea materialului cata vreme nu a fost pus la dispozitie intregul dosar de urmarire penala, in vederea studierii, si atat timp cat din dosar lipsesc o serie de acte de urmarire penala. Avocatul a mai spus ca a invocat neindeplinirea de catre procuror a obligatiei de prezentare a invinuirilor si a incadrarilor juridice, respectiv a elementelor de fapt care trebuie sa se regaseasca in textele de incriminare, in absenta carora nu este posibil nici un exercitiu al apararii.

Nu in ultimul rand, avocatul a ridicat problema ilegalitatii unor mijloace de proba, motiv pentru care a solicitat procurorilor sa le inlature din materialul de urmarire penala. Este vorba, printre altele, de interceptari si inregistrari de convorbiri telefonice, precum si de inscrisuri, a precizat avocatul Mateut.

Dinu Patriciu este acuzat in acest dosar de mai multe infractiuni, printre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani, precum si initierea sau constituirea unui grup infractional organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital, la care se adauga complicitate la abuz in serviciu in forma calificata contra intereselor publice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.