Procedura de fuziune dintre HVB Bank si Banca Comerciala Ion Tiriac a fost finalizata vineri - 1 septembrie, iar noua entitate denumita Banca Comerciala HVB - Tiriac SA isi va incepe activitatea astazi

"HVB Romania a fost radiata la data de 31 august, iar in acest sfarsit de saptamana are loc migrarea datelor, si astfel, din 4 septembrie, noua institutie va fi pe deplin operationala", a declarat presedintele HVB - Tiriac, Dan Pascariu, citat de Mediafax. BNR a autorizat, in urma cu o saptamana, fuziunea prin absorbtie a HVB Bank si Banca Comerciala Ion Tiriac. Concomitent s-a decis si retragerea autorizatiei de functionare a HVB Bank Romania.

Anul trecut, Bank Austria Creditanstalt - membra a grupului HVB si actionar majoritar al HVB Bank Romania - si Banca Tiriac au finalizat fuziunea dintre cele doua institutii de credit. In noua entitate creata BA - CA va detine pachetul majoritar. BCIT a fost cumparata, la 1 septembrie 2005, cu 252,8 milioane euro. BA - CA a achizitionat 9,09% din actiunile BCIT pentru 42,5 milioane euro si a acordat un pachet reprezentand 50% minus o actiune la HVB Bank Romania in schimbul unei participatii de 40,91% la Banca Tiriac.

La nivel international, HVB a fost preluata de grupul italian Unicredito. Din septembrie 2005 HVB Bank Romania si BCIT fac parte din UniCredit Group. La momentul tranzactiei, pe piata romaneasca, banca austriaca estima ca noua entitate va ocupa locul patru pe piata de profil din Romania, cu o cota de aproximativ 7,5%.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.