Ultima zi a lunii august a fost neagra pentru prefectul de Iasi, Vasile Radu Prisacaru. Venit la lucru, atunci cand a intrat pe usa principala a Prefecturii, reprezentantul Guvernului n-a stiut ca "soarta" il va scoate pe usa din dos, la orele pranzului, iar pana noaptea il va baga la zdup

Habar nu avea ca ultimele doua saptamani din viata ii fusesera monitorizate de lucratorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din cadrul MAI, sub supravegherea unui procuror DNA. Nu stia nici ca persoana de la care a cerut o spaga de vreo 600.000 de euro (conform evaluarii DNA) il turnase pe inaltul functionar la DGA. Era 12:30 cand ditamai demnitarul, cel mai tanar prefect, a fost luat din birou si silit sa se supuna mandatului de aducere emis pe numele lui de procurorii anticoruptie de la Bucuresti.

O soarta similara a avut si seful ADS Iasi, Flavius Ionita, vicepresedinte de filiala PNL, saltat de ofiterii DGA tot din sediul institutiei pe care a primit-o in "pastorire" la numai 28 de ani. Unul dintre cei mai promitatori avocati ieseni, Toni Cristian Baltag, si omul de afaceri Cristian Maftei (cununat, se pare, de Crin Antonescu) au fost si ei luati pe sus. Dusi in tromba la DNA, la ora 21:00, in prezenta avocatilor, toti cei patru actori ai actului de coruptie au intrat sub tirul intrebarilor procurorilor. Audiati pana la 2:30 dimineata, toti patru au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore. Prefectul este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita si complicitate la luare de mita, seful ADS Iasi, de luare de mita, iar ceilalti doi protagonisti, pentru complicitate.

NEGOCIERI

Din probele administrate de procurori a reiesit ca, in calitate de prefect al judetului Iasi, Prisacaru impreuna cu Ionita au conditionat eliberarea unui titlu de proprietate pentru un teren de 16 hectare de primirea din partea "viitorului proprietar - persoana denuntatoare" a unei cote parte din el. Cei doi au cerut trei hectare, iar negocierile au fost purtate cu ajutorul tanarului avocat Baltag Toni Cristian, care tinea legatura intre parti. Terenul este situat in partea comerciala a municipiului Iasi, mai exact in zona comunei Miroslava, iar cele trei hectare pretinse de inaltii functionari publici au o valoare de piata estimata la aproximativ 600.000 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.