Constantin Tanasescu, medicul acuzat ca i-ar fi eliberat lui Omar Hayssam o adeverinta medicala pe baza careia sirianul a fost pus in libertate, a fost audiat, ieri, de Comisia de Disciplina a Penitenciarului Rahova, urmand ca membrii comisiei sa intocmeasca un referat privind activitatea doctorului. "Raportul ii va fi comunicat si lui Tanasescu. Daca acesta are obiectiuni, le poate formula in termen de cinci zile de la primirea referatului comisiei", a declarat Cristian Velicea, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova.

in timpul celor cinci ore de audieri, avocatul Gheorghe Groza - aparatorul lui Tanasescu - a cerut clasarea sesizarii conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), pe motiv ca medicul n-a savarsit faptele ce i se imputa. Avocatul si-a motivat sustinerea prin faptul ca "cei din comisie au prezentat fisa postului ocupat de medicul Constantin Tanasescu, fisa in care nu se prevede eliberarea de adeverinte". Groza a tinut sa precizeze, expres, ca Tanasescu nu i-a eliberat sirianului nici un act medical, ci i-a ordonat asistentei sa depuna adeverinta "buclucasa" la fisa medicala a pacientului Omar Hayssam. Cu toate acestea, afirmatiile avocatului Groza se bat cap in cap cu cele ale purtatorului de cuvant al lui Hayssam, Mihail Ghenghea, care a sustinut ca "respectiva adeverinta medicala a fost data de doctorul Tanasescu dlui Omar Hayssam, care a inmanat-o avocatilor, spre a fi depusa in instanta".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.