Un electrician de mina de la Exploatarea Miniera Livezeni a murit, in noaptea de miercuri spre joi, in subteran, strivit de o grinda metalica. Conform primelor informatii, accidentul a avut loc la intrarea in schimbul IV, in jurul orei 1.00, la sectorul III de deschidere si pregatire a unei noi lucrari miniere. Ortacii victimei spun ca in timp ce o echipa formata din patru mineri transporta in subteran armaturi metalice cu ajutorul unui troliu pneumatic, in vederea pregatirii unui abataj de lucru, instalatia de transport s-a defectat, iar o grinda metalica de tip TH s-a desprins si a cazut de la mai multi metri, accidentandu-l mortal pe unul dintre muncitori.

Victima, electricianul Vasile Pop, tata a doi copii, lucra in subteran de peste 17 ani. "in timp ce pe suitor se transporta o grinda metalica, electricianul de mina Vasile Pop, care a intervenit la un echipament electric, a trecut pe sub suitor, moment in care troliul pneumatic cu care se efectua transportul s-a defectat, iar grinda metalica a cazut de pe suitor si la accidentat mortal", a declarat Iacob Horea Ratiu, inspector-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Hunedoara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.