Regnar Rasmussen, fost translator militar si specialist in tehnici de interogatoriu, care a activat un deceniu ca translator pentru politia daneza si care a avut ocazia sa interogheze numerosi imigranti, in special iranieni, sustine, inr-un interviu publicat, ieri, de editia electronica a revistei "Frontpage" (wwww.frontpagemag.com), sustine ca in Romania s-au instruit in tehnici de islamisti intrau in sistemul sovietic prin Universitatea Lumumba din Moscova, iar dupa doi ani de cursuri de limba si cunostinte politice, erau distribuiti catre alte institutii de invatamant, in functie de capacitati si preferinte.

Rasmunsen spune ca cei care dadeau dovada de talent propagandistic ramaneau la Moscova, iar cei cu "tulburari serioase de personalitate" erau trimisi in Romania si Bulgaria, pentru a fi instruiti in tehnici de gherila. "Bulgaria era terenul pentru operatiuni de gherila pe scara larga, inclusiv cele care presupuneau folosirea de mortiere si armament antitanc, in timp ce Romania avea multe centre pentru lupta de gherila urbana", spune Rasmussen. Acesta mai spune ca studentii islamisti erau trimisi de Moscova si in Cehoslovacia - unde erau instruiti in domeniul chimiei, dar si in Germania Democrata - puteau obtine cunostinte legate de constructiile de mari dimensiuni si de distrugerea lor.

El mai acuza ca a aflat, in 1992, ca presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a vandut Iranului, in 1991, trei focoase nulceare, pe care regimul de la Teheran intentiona sa le foloseasca drept prototip pentru producerea propriilor bombe nucleare. Danezul sustine ca are certitudinea ca specialistii iranieni au reusit sa produca rapid arma nucleara, insa nu dispun inca de suficient uraniu imbogatit pentru a incepe productia de m

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.