Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Viorica Costiniu, a solicitat, ieri, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa se sesizeze in ceea ce o priveste pe judecatoarea Florica Bejinariu daca aceasta nu se retrage din functia de membru al Consiliului

`Cand a candidat pentru postul de membru al CSM, Florica Bejinariu a omis sa spuna despre activitatea sa de colaborare cu Securitatea, a precizat Viorica Costiniu. Ea a informat ca, daca CSM nu se sesizeaza in cazul Floricai Bejinariu, AMR intentioneaza sa declanseze procedurile legale in acest caz. In opinia sa, Florica Bejinariu trebuie sa isi faca un proces de constiinta si sa se intrebe daca mai poate sa isi spuna cuvantul asupra carierei magistratilor.

Reprezentantii Asociatiei "Societatea pentru justitie" au depus ieri la CSM un document prin care solicita Consiliului sa dispuna revocarea Floricai Bejinariu din calitatea de membru ales al CSM, pe motiv ca aceasta a semnat un angajament de colaborare cu fosta Securitate.

Florica Bejinariu a afirmat ca este formator la Institutului National al Magistraturii (INM) din 1999 si ca a beneficiat de formare in strainatate, drept urmare meritele sale profesionale nu ii pot fi contestate.

Monica Macovei crede ca este necesara demisia Floricai Bejinariu

Pentru credibilitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este absolut necesara demisia judecatoarei Florica Bejinariu din functia de membru al CSM, a afirmat, ieri, ministrul Justitiei, Monica Macovei. Potrivit unei declaratii facute de Monica Macovei la CSM, "rezulta din documentele de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ca Florica Bejinariu a colaborat cu securitatea, a primit si bani, are si angajament".

Ministrul Macovei este de parere ca daca judecatoarea Florica Bejinariu nu-si da demisia arata inca o data ca nu a inteles ce inseamna reforma justitiei, credibilitatea si ca nu-i pasa de interesul public.`In opinia sa, ar trebui ca ceilalti membri ai CSM sa discute cu Florica Bejinariu. Ministrul Justitiei crede ca pana acum acestia au protejat-o si i-au spus sa nu-si dea demisia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.