Testul de verificare a cunoasterii legislatiei rutiere va fi obligatoriu daca permisul de conducere a fost retinut, in urma unei contraventii care prevede suspendarea pentru 30, 60 sau 90 de zile. Pana acum, aceasta verificare era necesara doar pentru cei care doreau reducerea termenului de suspendare.

In plus, verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenienti va fi sustinuta in fata politistilor de circulatie, si nu in cadrul scolilor de soferi, asa cum se procedeaza acum. Acestea sunt cateva din prevederile Regulamentului de aplicare a Noului Cod Rutier care va intra in vigoare in septembrie. in prezent, acest act normativ se afla supus dezbaterii publice, fiind afisat pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor.

Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta intr-un test-grila cu 15 intrebari. Pentru a fi promovat, sunt necesare 13 raspunsuri corecte. Conform acestui proiect, doar in cazul in care permisul este retinut pentru cumul de puncte nu este necesara testarea cunostintelor pentru restituirea carnetului.

In momentul in care o persoana cumuleaza cel putin 15 puncte de penalizare, in termen de 10 zile, va primi o instiintare de la Politia Rutiera. Aceasta va contine atat amenda respectiva, cat si faptul ca permisul de conducere trebuie predat la politie in cel mult cinci zile. in cazul in care nu este respectat acest termen, perioada de suspendare creste automat cu 30 de zile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.