Fostul ofiter de securitate, actualul deputat PRM, Ilie Merce, a facut joi seara, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, dezvaluiri deosebit de interesante legate de existenta unor ofiteri sub acoperire in interiorul postului de radio Europa Libera. Parlamentarul peremist a afirmat ca, in cadrul redactiei celebrului post de radio care intretinea moralul romanilor in epoca dictaturii, activau nu doar simpli informatori, ci chiar si ofiteri acoperiti ai Securitatii.

Merce sustine ca din partea serviciilor interne de informatii, pentru mediile de la Paris sau pentru Europa Libera, erau utilizate mai mult sursele si informatorii, dar din partea serviciilor externe erau utilizati si ofiterii. In plus, deputatul PRM a marturisit, cu oarecare ciuda, ca au existat informatori care au trait foarte bine in strainatate pe banii Securitatii, "iar acum injura sistemul". "Un informator pe care-l trimeteam anual acolo (n.r. la Europa Libera), pe banii nostri sa-i contacteze pe Monica, pe Runca... L-am vazut intr-o zi la televizor si ne injura de mama focului, pe Securitate ", a relatat, cu umor, Merce. El a precizat ca si-ar fi dorit sa-i faca respectivului personaj o farsa, sa intre in direct si sa i se adreseze cu numele conspirativ.

In incheiere, deputatul PRM a anuntat ca in perioada urmatoare este pregatita o surpriza la fel de socanta precum cazul Monei Musca. Cu toate acestea, Mercea a opinat ca nu toate dosarele vor fi scoase la lumina. "Nu cred ca o sa apara (n.r. dosarele altor ofiteri), pentru ca sint anumite interese, pentru ca e o rafuiala la noi, nu e o chestie care intereseaza natiunea", a adaugat Ilie Merce.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.