Deoarece Ministrul Justitiei nu stie in custodia cui se afla Munaf, nu pot fi indeplinite conditiile de extradare

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat, ieri, ca Romania nu a primit pana in prezent nici un raspuns de la autoritatile americane si irakiene in privinta cererii de extradare a lui Mohammad Munaf, implicat in rapirea celor trei jurnalisti romani la Bagdad.

Monica Macovei a precizat ca in cazul lui Munaf nu sunt indeplinite conditiile de extradare, pentru ca nu se cunoaste exact autoritatea care-l detine pe acesta. Ministrul a spus ca "nu se pune problema unei cereri de extradare, pentru nu sunt indeplinite conditiile de regularitate internationala, deoarece Munaf, care este cetatean american, nu se afla nici pe teritoriul SUA, nici pe un teritoriu ocupat de acestea", subliniind ca in Irak exista o forta multinationala, sub mandat ONU.

Ministrul Justitiei a spus ca s-a adresat autoritatilor irakiene. "Dupa e-mail-uri si scrisori ne-au raspuns sa contactam autoritatile americane. Atunci am contactat din nou autoritatile americane si asteptam in continuare raspuns", a explicat Monica Macovei. Ea considera ca nu este normal ceea ce se intampla cu acest caz, iar cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru detinerea lui Munaf.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.