Comisia parlamentara pentru control activitatii Serviciului Roman de Informatii (SRI) ii va audia, saptamana viitoare, pe directorul demisionar al SRI, Radu Timofte, pe adjunctii acestuia, precum si pe ofiterii acestui serviciu implicati in gestionarea cazului Omar Hayssam si in coordonarea ofiterilor acoperiti care activeaza in mediile de interes pentru siguranta nationala.

Comisia s-a intrunit, ieri, insa sedinta a fost suspendata la scurt timp, pentru ca cei cinci membri prezenti au constatat ca SRI a trimis, marti, mai multe sute de pagini de informatii, care fusesera cerute anterior de parlamentari. Ion Stan a afirmat ca membrii comisiei au primit de la SRI mai multe dosare de sute de pagini pe tema cazului Omar Hayssam si a ofiterilor acoperiti care desfasoara activitati informativ-operative "in diverse medii si locuri specifice domeniului sigurantei nationale". Membrii Comisiei parlamentare SRI doresc sa finalizeze, pana vineri, consultarea sutelor de pagini primite, astfel incat, saptamana viitoare, sa inceapa audierile reprezentantilor SRI. Ion Stan a spus ca "a frunzarit" aproximativ o suta de pagini din dosarele trimise de SRI din care a aflat foarte multe informatii noi despre cazurile Hayssam si ale ofiterilor acoperiti.

El a mai declarat ca, pana pe 20 august, Comisia SRI trebuie sa depuna la Birourile permanente ale celor doua camere legislative un raport pe tema cazului Hayssam.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.