Controversatul om de afaceri Zaher Iskandarani va avea parte de un nou dosar penal, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Timis au in lucru un caz in care sirianul va fi acuzat de dare de mita si, din nou, de evaziune fiscala. Din cate se pare, in acest nou dosar este vorba despre o lucrare disjunsa dintr-un caz anterior. Surse judiciare sustin ca sirianul va fi acuzat de luare de mita si evaziune fiscala pentru o suma de peste 60 miliarde de lei vechi.

Potrivit Parchetului General, omul de afaceri Zaher Iskandarani este, pe teritoriul Romaniei, liderul unui grup infractional organizat constituit, intre altele, pentru contrafacerea si contrabanda de mare anvergura cu tigari. In data de 14 iunie a.c., procurorii Parchetului General au dispus trimiterea in judecata a lui Iskandarani si a altor participanti pentru savarsirea mai multor infractiuni economice.

Afaceri ilicite cu tigari

Perchezitiile in cazul acestei grupari au demarat la data de 19 decembrie 2005 si au scos la iveala mai multe sute de baxuri de tigari netimbrate, precum si 72 de casete si 1.437 cutii cu pachete netimbrate. In paralel cu aceasta investigatie, procurorii Parchetului General au declansat o ancheta in dosarele in care Iskandarani a fost deja achitat, unul dintre ele fiind Tigareta I, in care a fost cercetat si Omar Hayssam. In cazul legat de contrabanda cu tutun, anchetatorii au stabilit ca tigarile erau destinate pietei din Europa de Vest si din Orientul Mijlociu, fiind distribuite de o firma din Liban, controlata de familia lui Iskandarani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.