Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a declarat luni, la Constanta, ca nu va mai tolera firmele care castiga lucrari de asfaltare sau reparare a drumurilor nationale si care nu respecta termenele stabilite prin contract

"Sunt cateva firme grecesti: Pandeftiki, Prodeftiki, niste nume pe care mi-e greu sa le retin, care au castigat peste tot, fiindca se duc la toate licitatiile, dau preturi foarte mici, insa ulterior nu lucreaza", a afirmat Berceanu citat de Mediafax."Voi da militaria jos din pod pentru unii constructori", a mai spus Berceanu referindu-se la firmele care nu respecta termenele de finalizare a lucrarilor.

"Eu trebuie sa imi asum raspunderea ca acolo unde reziliez contracte, acolo 2 ani nu se va lucra. Si toata lumea de acolo o sa ma injure. Dar (...) trebuie sa reziliem un numar de contracte, pentru ca altfel nici unii nu se vor invata", a declarat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a sustinut ca exista o metoda de a-i obliga pe constructori sa-si respecte obligatiile asumate "Noi stim sigur ca el (un constructor care nu-si respecta obligatiile contractuale, n.r.) mai are trei lucrari, dar nu lucreaza pe acelea, ca sa mai castige alta noua. Si atunci, in contractele pe care le facem de aici incolo, deci toate caietele de sarcini care s-au facut in ultimele cinci saptamani (...) sunt introduse punctaje negative pentru lucrarile efectuate anterior cu CNADNR", a spus Ministrul Transporturilor. El a precizat ca primele contracte reziliate vor fi in zona Timisoara - Lugoj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.